معاون حقوقی بنیاد شهید و امور ایثارگران در گفتگو با حیات: بنیاد شهید در ارتباط با شهدای حادثه پلاسکو براساس قوانین مصوب اقدام می کند
سعید عندلیبی در مورد امکان تحت پوشش قرار دادن خانواده آتش نشانان شهید حادثه پلاسکو گفت: بنیاد شهید و امور ایثارگران بر اساس قوانین و مقررات مصوب مجلس گام بر می دارد و موظف و مکلف است در چارچوب قوانین مربوطه عمل کند.
سعید عندلیبی، معاون حقوقی بنیاد شهید و امور ایثارگران در گفتگو با پایگاه خبری حیات اظهار داشت: اگر برخی نهادها یا اشخاص حقیقی و حقوقی معتقدند که قوانین ایثارگری کاستی هایی دارد و یا نیاز به اصلاح ، ابهام زدایی دارد، تغییرات باید توسط مصوبه مجلس اعمال شود تا بنیاد شهید بتواند آن را به اجرا بگذارد.
وی افزود: طبق ماده 1 آیین نامه اجرایی قانون جامع خدمات رسانی مصوب دولت مصادیق «شهید» و «در حکم شهید» مشخص شده است و بر اساس این ماده: "ایثارگر کسی است که برای استقرار و حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی و دفاع از کیان نظام جمهوری اسلامی ایران و استقلال و تمامیت ارضی کشور، مقابله با تهدیدات و تجاوزات دشمنان داخلی و خارجی انجام وظیفه نموده و شهید، مفقودالاثر، جانباز، اسیر، آزاده و رزمنده شناخته شود." بنابراین، فقط جانباختگانی که در این چارچوب قرار بگیرند، شهید اطلاق می شوند.
معاون حقوقی بنیاد شهید توضیح داد: بر اساس ماده۱۰ آییننامه تعیین و احراز مصادیق شهید و ایثارگر "در صورت بروز ابهام در تطابق مصادیق شهید و در حکم شهید با مفاهیم آن و سایر مصادیق ایثارگری، بین نیروهای مسلح و بنیاد شهید و امور ایثارگران، پرونده براساس اختیارات ناشی از گردش کار پروندههای مسدود به شماره ۵۱۷۳ مورخ ۱۱/ ۱۱/ ۱۳۶۹ مصوب مقام معظم رهبری به شرح ماده (۱۱) اتخاذ تصمیم وتعیین تکلیف می شود.
وی در مورد تفاوت شهدای خدمت و شهدای جنگ تحمیلی اظهار داشت: تنها تفاوت این است که خانواده های ایشان، تحت پوشش بنیاد شهید قرار نمی گیرند و تسهیلات و کمک ها و حقوق و مزایای در نظر گرفته شده برای ایشان از سوی سازمان مربوطه و در مورد آتش نشانان از سوی شهرداری در اختیار خانواده هایشان قرار می گیرد.
عندلیبی با بیان این ماده قانونی عنوان کرد: اکنون چنانچه مجلس با اضافه کردن تبصره ای به این ماده قانونی، آتش نشانان جان باخته در هنگام ماموریت و نجات جان مردم را مشمول مصداق ایثارگر تلقی کند و آن را به تصویب برساند، بنیاد شهید مکلف و موظف به اجرای آن و تحت پوشش قرار دادن خانواده این آتش نشانان فداکار است ولی در حال حاضر بدون محمل قانونی و مصوبه مجلس بنیاد شهید برای تحت پوشش قرار دادن خانواده این عزیزان اختیار قانونی را ندارد.